top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

איך נתמוך בילדים בזמני מלחמה ומשבר?

השאלה הגדולה שמעסיקה את כולנו עכשיו. הנה כמה טיפים שיכולים לעזור לכם ההורים לתת תמיכה לילדים שלכם.

קודם כל נתחיל מהמובן מאליו, אך לעיתים הוא מעט קשה לביצוע:

  1. תדאגו לעצמכם - קחו עזרה, בקשו תמיכה ממי שרק ניתן. הורה עייף ומותש מבחינה פיזית ונפשית יתקשה לתת תמיכה ולהוות עוגן נפשי עבור ילדיו. בתקופה זו מדברים רבות על חשיבות ההתנתקות מהחדשות לפחות לפרקי זמן קצרים במהשך היום, עד כמה שניתן. אף אחד מאיתנו לא חייב להיות מעודכן בכל שנייה. עשו לכם הפסקות, צפו עם הילדים בסרט דיסני והשיבו לעצמכם כוחות. ניתוק הוא לא מילה גסה כשמדובר בשמירת כוחות הנפש למען ילדינו. ילדים מאוד רגישים למצב הרגשי שלנו, הם שואבים ונושמים אותו ולכן אל תשכחו לשמור על עצמכם.

  2. נשימות - כן נשימות. דבר בסיסי כל כך, אך בשעת לחץ אנחנו שוכחים לנשום או שהנשימה שלנו הופכת שטחית. כמה נשימות עמוקות ואיטיות, עוזרות למערכת הלימבית להירגע ולהפחתת תחושת הלחץ והחרדה. אם אתם מרגישים שההצפה הרגשית עולה, אל תחכו! התחילו מיד בנשימות, צרו לעצמכם הסחת דעת והתרחקו ממקור הלחץ.

  3. חזרו לדברים בסיסיים כמו משחקי קופסא, ארוחות משפחתיות, טקסי שינה - אלה עוגנים מאוד משמעותיים עבור ילדים שיכולים להרגיע אותם בזכות הנוכחות שלנו. חזרה לפעולות מוכרות יספקו לכם ולילדים שלכם רוגע יחסי שכן אלה הם נקודות ודאות במהלך היום שבזמני משבר מהווים סוג של אי מרגיע עבור בני המשפחה.

  4. ספרו לילדים על המציאות באופן מותאם - הפחיתו צפייה בערוצי חדשות כשהילדים נוכחים, אך כן מומלץ לספר לילדים שעכשיו מתרחשת מלחמה. יחד עם זאת חשוב לספק להם תחושת ביטחון - יש לנו ממ"ד/מקלט ואנחנו בטוחים. יש לנו צבא חזק ושוטרים ששומרים עלינו ועם ישראל ינצח.

  5. תנו לילדים תפקידים - אקטיבציה ופעולות תכל'ס יגבירו את תחושת המסוגלות של הילדים ויפחיתו חרדה ולחץ. למשל, לשחק עם האחים הקטנים, לצייר ציורים לחיילי צה"ל, להכין ארוחת ערב, להכניס את הכלב לממ"ד בזמן אזעקה - חברו את הילדים שלכם לצד האקטיבי שלהם, שירגישו חשובים, מועילים, תורמים, בעלי יכולת ומסוגלות - כל אלה משפרים מאוד את החוסן הנפשי של הילדים שלנו.

  6. בחנות האתר תוכלו למצוא דפי עבודה רגשיים שמגבירים חוסן הנפשי של ילדים. בתקופה זו ניתן להוריד את המוצרים הדיגיטליים בחינם. הדפיסו אותם ומלאו יחד עם הילדים שלכם.

  7. נקודה אחרונה - נכון לכל עת, אך נכון במיוחד לתקופה זו - שימו לב עד כמה אתם מצליחים להיות פנויים רגשית עבור ילדיכם. הדבר משפיע על המצב הרגשי שלהם ולכן חזרו לסעיף 1 וודאו שאתם דואגים לעצמכם.

מאחלת לכולנו ימים שקטים מלאים בחוסן נפשי!

 
 
 

Kommentare


bottom of page