top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

איך מתמודדים עם טירוף של ממתקים

עודכן: 28 באוג׳ 2023

חלק משמחת חג פורים הוא עניין משלוחי המנות. כשהילדים מוצפים בממתקים, כיצד נוכל לשמור על איזון בין כמויות גדולות של ממתקים לבין תזונה נכונה ובריאה? טיפים מעשיים בפנים.



פורים הוא חג שמח, מלא באירועים משמחים, תחפושות וכמובן משלוחי מנות.

כיצד מומלץ להתמודד עם ערימות הממתקים ממשלוחי המנות – שגם הילדים ייהנו וגם נוכל לשמור על תזונה בריאה?

שני כלים חשובים בתזונה בריאה הם דו-שיח ותכנון מראש:

התחילו בשיחה מקדימה עם הילדים לפני אירועי החג והגעתם של משלוחי המנות – אפשר לשוחח על כך בזמן ארוחת ערב משפחתית וממש לתכנן יחד.

הסבירו לילדים אלו ממתקים לא בריאים ואפילו הראו להם תמונות באינטרנט שיבינו למה אתם מתכוונים (כמו ממתקי הגומי למשל).

מומלץ לעשות הסכם בעל פה או לנסח יחד משהו כתוב. לדוגמא:

"לקראת חג פורים ומשלוחי המנות נקבל הרבה ממתקים. מתוך דאגה לבריאות שלנו אנו מחליטים כי נוכל לאכול ממתק אחד ביום (כמובן שאם אתם מסכימים 2-3 ממתקים ביום, כתבו את זה בהסכם).

מתוך כל הממתקים שנקבל אנחנו נאכל: כיף כף, במבה ואוזני המן וכדומה" (כתבו בחוזה מה אתם כן מסכימים). אם יש ממתקים מסוימים שאתם אוסרים, הסבירו בצורה מכבדת מדוע (צבעי מאכל מזיקים, שומן טרנס וכדומה).


לשיקולכם: אפשר לתת לילד בחירה של ממתק אחד מתוך הממתקים "האסורים" – בכך תראו להם גמישות, תכבדו אותם על ידי מתן בחירה, ולא תהפכו את הממתק האסור למשהו "נחשק" עוד יותר. אפשר לכתוב את החוזה על דף, עליו יחתמו כל בני המשפחה ולתלותו על המקרר.

זכרו, דו-שיח מכבד מבעוד מועד יתרום משמעותית לשיתוף הפעולה בבית. כשהילד יודע מה מצפים ממנו, מרגיש שאנחנו קשובים לו ולרצון שלו – יש סיכוי גדול יותר שהוא יאמץ את הערכים הבריאותיים שלנו, וההתמודדות נעשית קלה ובריאה יותר לכולם.

בהצלחה!


נכתב על ידי שירלי אגמי – תורג'מן ושונית הראל (תזונאית)

Comments


bottom of page